Εκπαιδευτές

Πέτρος Μουλαγιάννης
5. Dan Aikikai


Ο Πέτρος Μουλαγιάννης εργάζεται επί σειρά ετών στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης.

Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τις πολεμικές τέχνες το 1989, σε ηλικία 18 ετών, εξασκούμενος στο Shotokan Karate (κάτοχος 1ου dan), μέχρι την ημέρα που γνώρισε την τέχνη του Aikido, η οποία αμέσως τον κέρδισε λόγω της φιλοσοφίας της, της αρμονικής της κινησιολογίας και της πληρότητας των τεχνικών της.

Ξεκίνησε την εκπαίδευση του στο Aikido το 1996, στο FukuShinKan Dojo υπό τη διδασκαλία και στενή καθοδήγηση του Sensei Γιώργου Κολιόπουλου 6 Dan Aikikai Hombu.

Τον Αύγουστο του 2000 απέκτησε το 1ο dan Aikikai, τον Ιούνιο του 2003, το 2ο dan Aikikai, τον Ιανουάριο του 2007 το 3ο dan Aikikai, ενώ το Δεκέμβριο του 2010 το 4ο dan Aikikai.

Επί σειρά ετών δίδαξε Aikido στο Fukushinkan Dojo του sensei Γιώργου Κολιόπουλου, ως βοηθός του (αρχικά ως Fukushidoin και εν συνεχεία ως Shidoin), ενώ το ανήσυχο πνεύμα του για αναζήτηση γνώσης και η επιθυμία του να εμβαθύνει αλλά και να διευρύνει την προσέγγιση και τις γνώσεις του στο μαγικό κόσμο της τέχνης του Aikido, τον έφεραν να εξασκείται και να εκπαιδεύεται παράλληλα και επί σειρά ετών στο dojo ‘’Αϊκίντο Αθηνών’’ υπό τους δασκάλους Janet Clift Sensei 6. Dan Aikikai Hombu Dojo και Eamonn Devlin Sensei 5 Dan Aikikai Hombu Dojo.

Καθ όλη τη διάρκεια της εξάσκησης του στο Aikido, παρακολούθησε τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Εξωτερικό (Ιταλία, Γερμανία, Νορβηγία, Γαλλία, Ελβετία), πολλά σεμινάρια υψηλόβαθμων δασκάλων, τόσο από την Ιαπωνία και το Hombu Dojo, όπως με τον Doshu Moriteru Ueshiba, τους Shihan Tada, Kobayashi, Sugano, Asai, Yokota, Fujimoto, Fujita, Inaba, Miyamoto, Arai, Rokubota, Hatayama, Sugawara, Mori, όσο και από την Ευρώπη, όπως με τους Shihan Tissier, Smith, Jones, Brady, Hayward, Olsen,και τους sensei M. Erb, P. Guillemin, B. Gonzalez, Martucci κ.α..

Το 2010 ίδρυσε, το Aikido Tokaido Dojo, και το 2011 σχημάτισε τον κεντρικό πυρήνα της Ελληνικής Ενώσεως Αϊκίντο, ενώ την ίδια χρονιά ξεκίνησε να ακολουθεί τον Shihan Christian Tissier 8. Dan Aikikai Hombu Dojo. Απο το 2014 βρίσκεται υπό την τεχνική επίβλεψη του Michel Erb Sensei, 6. Dan Aikikai. Κατά την τελετή του Aikikai Hombu Dojo Kagami Biraki 2017, ο Πέτρος Μουλαγιάννης έλαβε το 5ο Νταν Αϊκικάι.

Σήμερα το Aikido Tokaido Dojo δραστηριοποιείται στην Ραφήνα, στην Αθήνα, και στο Μαρούσι.

Από το 2004 εξασκείται παράλληλα και στο Iaido και σήμερα κατέχει το βαθμό του 4ου Dan.


Νίκος Κλάππας
4. Dan Aikikai


Ο Νίκος Κλάππας είναι Δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος του Μεταπτυχιακού τίτλου DESS του Πανεπιστημίου του Angers (Ακαδημία της Νάντης Γαλλίας).

Ξεκίνησε την ενασχόληση του με τις πολεμικές τέχνες το 1984, όταν σε ηλικία 14 ετών γνώρισε το Shotokan Karate, στο οποίο ασκήθηκε μέχρι το 1993, υπό τη διδασκαλία του δασκάλου Tetsuo Otake 8ο dan JKA, λαμβάνοντας το 1ο dan (J.K.A.).

Το 1998 ξεκίνησε την εξάσκηση του στο Αikido, υπό την διδασκαλία και καθοδήγηση του Sensei Γιώργου Κολιόπουλου 6. Dan Aikikai Hombu Dojo, στο FukuShinKan dojo. Τον Ιούνιο του 2004 απέκτησε το 1ο dan Aikikai, τον Ιούνιο του 2007, το 2ο dan Aikikai, ενώ το Δεκέμβριο του 2010 το 3ο dan Aikikai.

Καθ όλη τη διάρκεια της εξάσκησης του στο Aikido, παρακολούθησε τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Εξωτερικό (Ιταλία, Γερμανία, Νορβηγία, Ουγγαρία, Ελβετία), πολλά σεμινάρια υψηλόβαθμων δασκάλων (Shihan), τόσο Ιαπώνων, όπως Doshu Moriteru Ueshiba, τους Shihan Tada, Kobayashi, Sugano, Asai, Yokota, Fujimoto, Fujita, Inaba, Miyamoto, Arai, Rokubota, Hatayama, Sugawara, Mori, όσο Ευρωπαίων, όπως τους Shihan Tissier, Smith, Jones, Brady, Hayward, Olsen,και τους sensei M. Erb, P. Guillemin, B. Gonzalez, Martucci Clift, Devlin

Το 2010 ίδρυσε, μαζί με τον Πέτρο Μουλαγιάννη, το Aikido Tokaido Dojo, ενώ απο το 2011 είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ενώσεως Αϊκίντο.

Από το 2004 εξασκείται παράλληλα και στην τέχνη του Ιaido και σήμερα κατέχει το βαθμό του 3ου Dan